begin > toverkunst > xylo
XyloDe xylo staat symbool voor de stoffelijke vrijgevigheid van TAO. TAO zorgt ervoor dat mensen stoffelijk gezien in een wereld van overvloed leven. Als tovenaar heb ik soms last van deze overvloed, bijvoorbeeld doordat TAO me meer dingen laat maken dan ik zelf nodig heb.

Het benutten van deze stoffelijke overvloed via het gangbare ruilmodel (verkoop of verhuur voor euro's) lijkt niet de beste benadering voor een tovenaar, TAO maakt het me in elk geval erg moeilijk op dat punt. Dit heeft geleid tot de uitvinding van de xylo, een magische munteenheid van hout die soms letterlijk barst van de humor. De xylo wordt gemaakt in kleine series, elke serie kent stricte ontwerpspecificaties die in de praktijk meestal niet gehaald worden.

Elke xylo is voorzien van een unieke code die niets te betekenen heeft. Soms geef ik iemand een xylo maar de meeste xylo's worden onderweg tijdens mijn fietstochten uitgezet in het wild. Wie een xylo krijgt of vindt heeft eigenlijk een lot uit de loterij van ZALiX in handen. De prijzenkas van mijn loterij is gevuld met dingen die ik zelf maakte en die ik makkelijk kan missen. Sommige dingen zijn in het digitale tijdperk zo makkelijk te vermenigvuldigen (teksten, foto's en muziek) dat ik geen goede reden kan verzinnen om er iets voor terug te vragen. Andere voorwerpen liggen vaak vooral in de weg dus die geef ik graag weg of leen ze uit.

Hieronder staat een overzicht van alle xylo's inclusief hun unieke code en de plek waar ze werden uitgezet. Verder staat er een overzicht met beschikbare prijsjes uit de prijzenkas. Wie de moeite neemt om een gevonden of gekregen xylo terug te sturen of langs te brengen mag een prijsje uitkiezen. Prijzen die niet digitaal verstuurd kunnen worden dienen persoonlijk opgehaald te worden.


Xylo bojami serie 1

De eerste serie werd gemaakt in de periode 2017 - 2019. De specificaties zijn als volgt: tak van boerenjasmijn (vandaar de naam bojami), omtrek ovaal (ca. 32 x 37 mm), dikte 6 mm, zaaghoek 20 graden. Geschuurd en tweezijdig ingebrand met tekst. De nummers 1.1 t/m 1.3 hebben ook nog een randtekst.

bojami zonder code - uitgegeven in 2019
bojami 0 - testexemplaar voor rituele doeleinden
bojami 1.1 - persoonlijk uitgedeeld op 8 maart 2019
bojami 1.2 - uitgezet op 3 oktober 2019, picknicktafel Waddendijk Texel
bojami 1.3 - uitgezet op 30 november 2019, picknicktafel Aekingerzand
bojami 1.4 - uitgezet op 2 december 2019, fietspaddenstoel 24984
bojami 1.5 - nog niet uitgezet
bojami 1.6 - kwijtgemaakt door TAO
bojami 1.7 - kwijtgemaakt door TAO


Xylo bojami serie 2

De tweede serie van tien xylo's is gemaakt op 20 juli 2019. De specificaties zijn als volgt: tak van boerenjasmijn, omtrek plectrumvormig (ca. 30 x 37 mm), dikte 3,3 mm, zaaghoek 33 graden. Geschuurd en met tweezijdig ingebrand opschrift.

bojami 2.01 - testexemplaar
bojami 2.02 - nog niet uitgezet
bojami 2.03 - nog niet uitgezet
bojami 2.04 - nog niet uitgezet
bojami 2.05 - nog niet uitgezet
bojami 2.06 - nog niet uitgezet
bojami 2.07 - nog niet uitgezet
bojami 2.08 - nog niet uitgezet
bojami 2.09 - nog niet uitgezet
bojami 2.10 - nog niet uitgezet


Prijzenlijst

- Houten wandlamp 'Schild' - uitleen
- Sfeerlichtje naar keuze - gift
- Gedraaide schaal met strepen - gift
- Houten plakbandroller - uitleen
- schilderij 'Prisma' (zonder lijst) - gift
- Medicijnhout (nog te maken) ter eliminatie van onzekerheid, uitleen
- Gebruik van foto naar keuze, gift

 
Copyright - ZALiX - 2018 / 2019