begin > toverkunst > toverstokken > toelichting


begin  |  vorige >>    


Toelichting toverstokkenMenig mens heeft aan elke hand vijf fantastische toverstokken waar vele wonderen mee verricht kunnen worden. Voor wie dat dreigt te vergeten is er de toverstok van hout, metaal, kunststof of ander materiaal. Zo'n toverstok kan waarschijnlijk het best beschouwd worden als een symbolische magische prothese.

Dat dergelijke prothesen niet altijd in een agressieve of beschuldigende punt vol van ingebeelde wilskracht en betweterij hoeven te eindigen bewijzen sommige hier getoonde modellen. Het maken van toverstukken kan tot kunstvorm verheven worden en dan doet het er minder toe of zo'n toverstok ook echt nodig is om te kunnen toveren.

Er zijn in Engeland nog toverstokkenmakers die full-time bezig zijn met het produceren van toverstokken. Ik ben geen toverstokkenmaker van beroep want tovenaars hebben geen beroep. Tovenaars voelen zich soms geroepen om iets te doen maar zullen zelden iets voor het geld doen. Geld is immers een van de dertien grote illusies die tovenaars langdurig te gronde kunnen richten.

Voor mij als xylomaan, de houtbewerkende magische fantasierol van de oromaan, is het maken van toverstokken een manier om dieper door te dringen in mijn eigen magische onderbewustzijn en fantasie. Ik heb vrij veel logische westerse schaamte moeten overwinnen voordat ik op een serieuze manier aan de slag durfde met het maken van toverstokken.

Zowel het maken als gebruiken van toverstokken heeft tot mijn verrassing vrij veel verruiming van mijn magische wereldbeeld opgeleverd. Omdat toverstokken in mijn geval dus zeer effectief zijn gebleken voor het verruimen van magisch bewustzijn kan geconcludeerd worden dat ze uitstekend werken.

Dat blijkt anders te liggen wanneer geprobeerd wordt om met een toverstok rechtstreeks invloed uit te oefenen op gebeurtenissen en materie om me heen. Daar loop ik nog erg vaak stuk op een massieve blokkade van ongeloof en wantrouwen, zowel in anderen als in mezelf. Ik vermoed dat ik ongemerkt heel wat aftover met mijn toverstokken maar op de een of ander manier kan, wil of durf ik het niet te zien. Ik doe uitgebreid onderzoek naar deze merkwaardige vorm van magische blindheid en dat onderzoek is zowel filosofisch als proefondervindelijk van aard.

De resultaten van dit onderzoek zullen zo zorgvuldig mogelijk uitgewerkt worden en hier tezijnertijd gepubliceerd worden in een duidelijk overzicht van mijn magische experimenten.

 
Copyright - ZALiX - 2018 / 2020