<< volgende  |  vorige >>    


Toverei 3

toverkunst - toverei 3


Technische gegevens

Materiaal: appelhout
Afwerking: hardende houtolie
Afmetingen: 14 cm lang, 11 cm dik
Maaktijd: 2 uur
Maakjaar: 2010
Begin 2e leven: 2018


Toelichting

Toverei 3 is een wedergeboren of gereïncarneerd toverei omdat het eerst een ander bestaan heeft gehad. Het heeft in zijn eerste leven dienst gedaan als onderdeel van een soort houder voor gedraaide houten schalen. Dat werkstuk is echter na wat twijfel afgekeurd en toen had ik drie gedraaide ei-vormen over. Deze vormen hebben jaren doelloos in de kast gelegen tot ik opeens verzon dat het wel eens losse tovereieren konden zijn.

Dit is een lomp ei, vergelijkbaar met de tovereieren 1 en 2 maar dan toch net iets anders van aard. Waar de tovereieren 1 en 2 opzettelijk pesten en plagen is toverei 3 vooral vervelend vanwege een lomp soort eerlijkheid. Dit levert een vorm van irritatie op die vergezeld gaat van lastige twijfel. Ben jij nou zo lichtgeraakt of is dat toverei nou zo lomp en bot?

Omdat de tovereieren 1 en 2 duidelijk weten dat ze vervelend doen is het erg eenvoudig deze eieren te veroordelen en ze af te danken. Bij toverei 3 ligt dat een stuk lastiger vanwege de twijfel of het toverei zelf wel in de gaten heeft hoe vervelend het kan doen. Onmiskenbaar heeft toverei een pesterig karakter maar het kan soms zo lief of begripvol doen dat het amper voor te stellen is dat het opzettelijk bot tegen je doet.

 
Copyright - ZALiX - 2018