<< volgende  |  vorige >>    


Toverei 2

toverkunst - toverei 2


Technische gegevens

Materiaal: appelhout
Afwerking: hardende houtolie
Afmetingen: 14 cm lang, 10 cm dik
Maaktijd: 2 uur
Maakjaar: 2010
Begin 2e leven: 2018


Toelichting

Toverei 2 is een wedergeboren of gereïncarneerd toverei omdat het eerst een ander bestaan heeft gehad. Het heeft in zijn eerste leven dienst gedaan als onderdeel van een soort houder voor gedraaide houten schalen. Dat werkstuk is echter na wat twijfel afgekeurd en toen had ik drie gedraaide ei-vormen over. Deze vormen hebben jaren doelloos in de kast gelegen tot ik opeens verzon dat het wel eens losse tovereieren konden zijn.

Dit is een plagend ei, vergelijkbaar met toverei 1 maar dan wat vriendelijker van aard. Orakel DO vertelt: je kunt toverei 2 (net als 1 en 3) zien vanuit een oude magische traditie die in het Taoïsme goed bekend is maar welke in het christendom geen plek wist te veroveren. Mensen pesten tot ze er dol van worden omdat dat een zeer effectieve manier is om iemand te laten oefenen met zelfbeheersing.

Het mislukken van het kunstwerk was onderdeel van deze techniek en dat de leermeester onzichtbaar was komt alleen maar vanwege christelijke zwakheden. Er waren geen mensen te vinden die de leerlingxylomaan konden trainen door hem te pesten dus heeft TAO die opleiding maar zelf ter hand genomen. Dat is in het kort het verhaal van toverei 2, 1 en 3 maar er zit natuurlijk veel meer achter.

 
Copyright - ZALiX - 2018