begin  |  vorige >>    


Toelichting medicijnhoutenHet maken van medicijnhouten is een specialiteit van de xylomaan. De xylomaan is een van de magische aspecten van oromaan ZALiX.

Medicijnhouten zijn er in veel verschillende soorten en maten. Veel medicijnhout wordt door logische heksen niet gezien als medicijnhout maar als logisch gereedschap of hulpmiddel. Zo bestaat er medicijnhout in de vorm van een tol of een muziekinstrument. Er bestaat ook veel medicijnhout zonder logische functie, dit type medicijnhout wordt door logische heksen kunst genoemd. Heksen zien de magische functie van medicijnhout doorgaans over het hoofd. Dit geeft niet en kan soms zelfs een gunstige uitwerking hebben. Juist de onwetendheid van de heks voorkomt dwarsliggerij waardoor het betreffende medicijnhout beter haar werk kan doen.

Er bestaat ook zelfvormend medicijnhout dat gezien kan worden als de meest magische soort medicijnhout. Dit type medicijnhout wordt heelhout genoemd. Aan het ontstaan van heelhout komt zelfs geen xylomaan meer te pas, het wordt rechtstreeks door TAO gemaakt, dus buiten mensen om. Zie daarvoor de informatie over heelhouten.

 
Copyright - ZALiX - 2018