<< volgende  |  einde    


Medicijnhout 1

toverkunst - medicijnhout 001


toverkunst - medicijnhout 001     toverkunst - medicijnhout 001


Samenvatting

Type medicijnhout: Joehoepoppetje
Materiaal: vurenhout
Afwerking: viltstift
Afmetingen: 3 cm breed, 2,8 cm dik, 6 cm hoog
Maaktijd: 1 uur
Maakjaar: 1986


Toelichting

Het joehoepoppetje, een vrij ongebruikelijke soort medicijnhout, is afgeleid van de voodoopop. Een joehoepoppetje kan gebruikt worden om contact te leggen met mensen die in hun stoffelijke verschijningsvorm niet of niet meer bereikt kunnen worden. Het kan gaan om mensen die ver weg wonen maar ook om mensen die niet meer lichamelijk zichtbaar/aanwezig zijn.

Waar voodoopoppen door heksen vanwege een oud occult misverstand vaak gebruik worden als speldenkussen of therapeutische speelpop zijn joehoepoppetjes een stuk magischer van karakter. Dit soort magische figuren staan slechts symbool voor iemand en wie symbolen op een stoffelijke manier serieus neemt heeft de essentie van de magische wereld niet helemaal begrepen.

Er bestaan ook joehoepoppetjes van kunststof, deze worden onder andere verkocht onder de merknamen Playmobiel, Lego en Barbie. Gezien het commerciële karakter van deze joehoepoppetjes valt te verwachten dat hun magische kracht beperkt is, behalve natuurlijk als ze cadeau worden gegeven aan iemand.

 
Copyright - ZALiX - 2016