begin > fietsen > voordrager


<< volgende    begin    


Voordrager

fietsen - voordrager


fietsen - voordrager     fietsen - voordrager     fietsen - voordrager     fietsen - voordrager    


Na las- en knutselproject Bastaart Clochard Special bood ik mijn moeder aan ook voor haar een stalen voordrager met low-rider te maken. Ik had nog genoeg dunwandige vierkante imperiaalbuis en massieve traproedes over voor zo'n oerdegelijke drager.

Er was maar één aanpassing nodig aan het Motobecane frame, ik laste halverwege de voorvork twee op maat gedraaide stalen bussen. Als ik aan een fietsframe las verandert zo'n frame in mijn fantasie in een ander merk, mijn merk Bastaart.

Omdat het hier slechts om één kleine verbetering ging en het frame niet opnieuw werd geverfd liet ik de oude merknaam met rust en voorzag de fiets alleen van een ander balhoofdplaatje, de welbekende aap op een fiets. Die aap is trouwens gejat van Dick Bruna, maar dat terzijde.

Over de drager valt verder weinig te vertellen behalve dat hij veel zwaarder en degelijker is dan nodig. Bij zo'n huisgemaakt baksel hoort dat er een beetje bij dus zowel constructeur als afnemer hebben daar nooit een probleem in gezien. De getoonde foto's zijn gemaakt bij een dragerleeftijd van ongevaar 30 jaar.

 
Copyright - ZALiX - 2021