begin > fietsen > quest


einde    vorige >>    


Quest

fietsen - Quest velomobiel


fietsen - quest op aanhangwagen     fietsen - quest en alleweder     fietsen - quest


Omdat het fietsen met de Flevo-Alleweder zo goed beviel maakte ik in 2005 de overstap naar een kunststof velomobiel, een van de eerste Questen van Velomobiel.nl. Net als de Flevo-Alleweder was dit exemplaar van origine te klein voor mij maar de vorige lange eigenaar wist de fabrikant over te halen de fiets voor hem om te bouwen. Zo kon ik voor een schappelijk bedrag een goed passende kunststof vierdehands velomobiel aanschaffen.

De vorige eigenaar had een kantelongelukje gehad, iets wat menig Questrijder tenminste één keer overkomt, en was daar zo van geschrokken dat hij de fiets niet meer gebruikte. De ontstane schade aan de kunststof wielkasten was bij de prijs inbegrepen, die heb ik met advies en materialen van Velomobiel.nl zelf hersteld.

Bij aanschaf was de fiets strak gespoten in neon-geel met zwarte bodem. Toen die verf na een paar jaar sterk verkleurde heb ik een aantal lagen verf van de fiets geschuurd en hem met kunstschildersverf (Winsor & Newton Galeria) en een simpele kwast een kleuriger uiterlijk gegeven. Hoe die verf zich houdt moet nog blijken.

 
Copyright - ZALiX - 2018