begin > toverkunst > xylo
XyloDe xylo kan zich meten met de euro maar waar de euro net zo tijdelijk is als de gulden zal de xylo een blijvertje worden en dat komt omdat de xylo bestand is tegen de magische toekomst die geheid gaat komen als het aan TAO ligt. De xylo staat symbool voor dingen en daarom zal het ook een symbool blijven. Het is niet verstandig om op basis van symbolen te gaan rekenen want symbolen kennen geen inhoud maar verwijzen alleen ergens naar. Wat men uitrekent is ook weer een symbool maar zie dat maar eens te onthouden als je eenmaal begint te rekenen.

De lastige eigenschap van getallen is dat het symbolen zijn die erg overtuigend zijn voor de menselijke geest waardoor iedereen in die symbolen gaat geloven als hadden ze een inhoudelijke betekenis. De economie dient gezien te worden als symboliek. Wie dat niet in de gaten heeft waant zich afhankelijk van geld zodat armoede van geest gaat overheersen.

Het heeft dus geen zin om met de xylo te rekenen. Om die reden is elke xylo te beschouwen als een blanco cheque in de vorm van een plakje hout. Dit plakje hout is te beschouwen als een geheugensteuntje dat men iets van iemand aannam. Het heeft risico's om dingen van andere mensen aan te nemen en aan dat risico herinnert de xylo.

Wanneer men zich kan vinden in deze eigenschap van de waardeloze xylo zal het mogelijk worden om xylo's te verwerven door middel van onderstaand donatieorakel. Wie ZALiX een donatie doet krijgt van hem een xylo en die kan men weer gebruiken om dingen van hem te huren en te lenen. De hoogte van de donatie wordt bepaald door het donatieorakel dat bij ZALiX in beheer is.

Het is niet mogelijk om ZALiX uit zijn povere bestaan te bevrijden door een hele hoge donatie te doen. Wat ZALiX teveel heeft wordt ongemerkt ingevorderd door middel van onkosten op andere posten. De donatie is dus ook slechts een symbool. Wie een xylo wil kopen kan een rekeningnummer en de hoogte van de donatie opvragen. De xylo kan men zelf ophalen. Wegens magische bezwaren worden xylo's niet verstuurd.

 
Copyright - ZALiX - 2018