begin > toverkunst > toverstaven


      


ToverstavenPas nadat ik een flink aantal toverstokken maakte durfde ik het aan om een eerste toverstaf te maken. De toverstaf kan gezien worden als de grote broer of zus van de toverstok. De lengte van een toverstaf ligt niet vast maar komt doorgaans in de buurt van de lengte van de gebruiker.

Dappere en overmoedige tovenaars werken met een toverstaf die wat langer is. Dit geeft je meer toverkracht dan je zelf in de hand hebt, dat moet je maar net aandurven. Onzekere en voorzichtige tovenaars gebruiken liever een iets kortere toverstaf zodat ze er een beetje op neer kunnen kijken.

Met een toverstaf kun je hard en boos op de grond stampen, een uitstekende manier om betoveringen die aan de zwakke kant zijn meer kracht te geven. En wanneer je toverkracht het in een magisch schijngevecht met een andere tovenaar grotendeels begeeft kun je iemand er altijd nog een flinke klap mee verkopen. Ik vermoed dat de eerste slagwapens op die manier zijn ontstaan. En handel ook.

De hier getoonde toverstaf heet 'Schelix' en is gemaakt ter bestrijding van extreme scheelheid van iemand. Ook na een aantal maanden toveren met deze staf heeft er nog geen vermindering van die scheelheid plaatsgevonden. Dat doet vermoeden dat deze eerste toverstaf nog vatbaar is voor verbetering.

 
Copyright - ZALiX - 2018 / 2020