begin > toverkunst > toverfonds


      


ToverfondsDit toverfonds is in het leven geroepen als tijdelijke overbrugging. Waar bijna niemand over nadenkt moet de oromaan juist uitgebreid over nadenken: wat zijn de beperkingen van een economie. Er zijn maar weinig mensen die consequent genoeg kunnen redeneren om ergens bij uit te komen, typisch een klusje voor oromaan ZALiX. Economie doet alsof materie eindig is maar magisch gezien is dat natuurlijk angstige flauwekul.

Zodra je serieus aan de slag gaat met magische fantasie kom je terecht in een oneindige wereld en als je doorzet zul je op den duur ontdekken dat zelfs de stoffelijke wereld magisch en oneindig van karakter is. Dingen gaan dus niet op tenzij je langdurig fantaseert, bij voorkeur in groepsverband, dat dingen op kunnen gaan.

Zo heeft de magische mensheid, alle mensen zijn eigenlijk tovenaars, een eindige stoffelijke wereld met honger en armoede bij elkaar weten te toveren. Best knap gedaan maar hoe krijgen we dat eindige verhaal getransformeerd naar een oneindig verhaal? Dat gaat moeiteloos onder begeleiding van de oromaan want die schrijft verhalen en die verhalen vertellen hoe magisch de wereld eigenlijk is.

Om zijn verhalen kracht bij te zetten mag ZALiX geen geld vragen voor zijn kunstjes en er is hier dus niks te koop. Sommige unieke dingen kunnen geleend worden maar alles wat kosteloos gekopieerd kan worden (denk aan digitale foto's, muziek of verhalen) is gratis te gebruiken. Omdat ZALiX nog net niet helemaal van de lucht kan leven is er een toverfonds verzonnen. Het is mogelijk om een donatie te doen aan dit fonds. Als ZALiX weer eens nieuw toverspeelgoed nodig meent te hebben zoals een fototoestel of draaibank mag hij dit toverfonds aanspreken maar het is nadrukkelijk niet bedoeld om snoep van te kopen of van op vakantie te gaan.

Het mag dan onverstandig lijken om geen geld te vragen, ZALiX heeft ondertussen maar mooi een heleboel mooie dingen mogen maken en dat is best iets om trots op te zijn. Zeker als je bedenkt dat hij een notoire armoedzaaier is wat echt de beste manier is om een tovenaar voor te bereiden op een leven zonder geld. De enige die bepaalt of dat uiteindelijk helemaal gaat lukken is ZALiX, durft hij zo'n leven bij elkaar te fantaseren of niet?

Omdat ZALiX zich houdt aan allerlei afspraken die hij maakt met zijn eigen fantasiegodin begint die fantasiegodin zich ook steeds beter aan die afspraken te houden. Het gezegde 'goed voorbeeld doet goed volgen' blijkt zelfs op te gaan voor de relatie tussen een tovenaar en zijn zelfverzonnen magische godin. Zo werkt toveren dus.

 
Copyright - ZALiX - 2018