begin > toverkunst > magische ceremonietjes


      


Magische ceremonietjesAls oromaan organiseer ik op onregelmatige tijdstippen kleine rituele magische plechtigheden oftewel toverceremonietjes. Hier staat een overzicht van die toverceremonietjes.

Snorhoutceremonietje - Het snorhoutceremonietje is een plechtige rituele kolderbijeenkomst waarbij alle deelnemers op min of meer gelijke afstand van elkaar gaan staan en gezamenlijk een duidelijke omtrekvorm proberen aan te nemen. Elke deelnemer krijgt een snorhout aan een touw en gaat met dit snorhout in de lucht zwaaien zodat een snorrend zoemgeluid ontstaat. De groep als geheel vormt zo een snorhoutorkest. Omdat dit ceremonietje bij mijn weten nog nooit door een groep is uitgevoerd valt niet te voorspellen wat voor geluid dit ceremonietje gaat voortbrengen, het dragen van gehoorbescherming wordt daarom aanbevolen. Dit ceremonietje kan ook alleen uitgevoerd worden. Men dient dan zelf een snorhout te regelen.

De bedoeling van dit ceremonietje is om zoveel mogelijk nutteloos kabaal te maken in de hoop dat al het andere nutteloze kabaal zich terug gaat trekken uit de wereld. Wanneer iemand af en toe bereid is om uit vrije wil zinloos kabaal te maken is het hopelijk niet meer nodig dat diegene nog langer opgezadeld wordt met onvrijwillig zinloos kabaal. Vooral voor mensen die er tegenop zien om in hun eentje zinloos kabaal te maken kan dit groepsceremonietje een uitkomst zijn.

Data op aanvraag.


Neerslagceremonietje - Het neerslagceremonietje moet gezien worden als een bescheiden poging om verantwoordelijkheid te nemen voor mijn kracht als regentovenaar, mocht ik die ongemerkt hebben. Dit ceremonietje probeert Pluvius (ik mag als tovenaar Pluuf zeggen) aan te sporen om eens normaal te doen met neerslagpatronen en normaal is dan wat wij mensen prettig vinden. In specifieke zin probeer ik Pluuf zo ver te krijgen dat ze de regen zoveel mogelijk gaat opschuiven naar de nacht en het aantal stortregens drastisch gaat verminderen en vervangen door milde langdurige regenbuien.

Het ceremonietje zelf is een persoonlijke aangelegenheid waarbij ik wat attributen heb verzameld die ik associeer met regen. Deze attributen neem ik op schoot terwijl ik in kleermakerszit zit en dan probeer ik me voor te stellen dat het echt gaat regenen. Dat lukt geregeld maar meestal valt de regen nog ergens anders dan ik in gedachten had. Langzaam probeer ik steeds meer verantwoordelijkheid op me te nemen met als einddoel dat Pluuf zich op een zelfstandige manier gaat gedragen zoals mij optimaal lijkt.

 
Copyright - ZALiX - 2018