begin > toverkunstToverkunst


Hier staan denkbeelden en werkstukken die ontstonden onder invloed van magische fantasie. In mijn magische fantasie ben ik oromaan, een sjamaan die aan geestverruiming doet met behulp van orakels. Die orakels bedien ik zelf en op die manier voorkom ik dat andere mensen me hypnotiseren, beheksen of betoveren met hun toverkracht. Omdat de meeste mensen negatiever zijn dan ik is het belangrijk om zoveel mogelijk zelf te verzinnen. Vanwege het feit dat ik de eerste vijftig jaar van mijn leven te veel naar andere mensen heb geluisterd is er een hoop negativiteit in mijn geest opgenomen en al die opnames probeer ik zo goed mogelijk te wissen met behulp van mijn orakels.

Als ik sjamaan was zou ik me druk maken om de problemen van andere mensen maar als oromaan begrijp ik dat mijn problemen niet kunnen bestaan uit andermans problemen. Iedereen die geholpen wil worden raad ik aan om te gaan orakelen, naar mijn ervaring is dat de snelste manier om schoon schip te maken in je eigen geest. Alles wat anderen voor je toveren of fantaseren zorgt per definitie voor vermindering van zelfvertrouwen. Op het gebied van lichaam en techniek is het soms verstandig om hulp in te schakelen maar wat betreft de geest heeft iedereen ruim voldoende mogelijkheden om zichzelf te redden. Dat kan samengevat worden onder de noemer magische fantasie. Het enige probleem is dat bijna iedereen zich door andere mensen wijs laat maken dat er iets mis is met magische fantasie.

Mijn oorsprong als oromaan ligt in het dobbelorakel. Met behulp van dit fundamentele tovergereedschap heb ik andere orakels ontwikkeld en op basis van deze orakels ontwikkelde ik me tot totaaltovenaar en magisch filosoof. Veel van wat ik als oromaan verzin haalt het daglicht niet omdat het niet opgewassen is tegen logisch wantrouwen en ongeloof. Sommige magische denkbeelden houden echter stand. Lang niet alle magische verzinsels die hier staan zijn volgroeid, er staan ook fantasieschetsen tussen waarvan het de vraag is of die ooit nog verder ontwikkeld worden.Toverslag
Magisch weblog

Toverstokken

Toverstaven

Betoverringen

Tovereieren

Vasthoutjes

Medicijnhouten

Heelhouten

Vangschalen

Vloekpotten

Ontlaatschalen en
ontlaatkisten

Xylo
Magische munt

Magische verhaaltjes

Orakels

Magische
encyclopedie

Betoveringen

Magische
ceremonietjes

Magische portretten

Toverfonds


 
Copyright - ZALiX - 2018