begin > orakels > orakel soOrakel SO


SO (SchrijfOrakel∞ of SuperOnzin=) is een door Zalix verzonnen orakel dat eigenlijk al heel lang bestaat. Hiermee is eindelijk aangetoond dat ook Zalix in essentie een domme na-aap is. Wie wil uitzoeken wat ze in het diepst van haar ziel 1 voelt of denkt heeft erg veel mogelijkheden om zich door andere mensen met behulp van pseudo-wijsheid zielenoren aan te laten naaien. Van deze zielenoren kan veel geleerd worden, maar niet hoe de eigen ziel voelt of denkt.

Nadat deze aangenaaide oren eindelijk verschrompeld en afgevallen zijn voelen sommige mensen te behoefte tot verdere ontwikkeling. Gelukkig zijn daar geen andere mensen bij nodig, die kunnen per saldo alleen maar liegen omdat dat nou eenmaal de enige mogelijkheid is om als mens verder te komen in je leven. Wijsheid over jezelf kan gewoon gevonden worden in dat zelf. Wie met dat zelf in gesprek gaat krijgt nog steeds rare oren aangenaaid, maar het zijn tenminste zelfverzonnen oren.

Omdat niet iedereen goed kan luisteren loont het beslist om tijdens zo'n gesprek met jezelf aantekeningen te maken. Die kun je op een later tijdstip nog eens doornemen. Dit noem ik het schrijforakel. Herlezen van je eigen zelfverzonnen wijsheden kan schokkende gevolgen hebben. Zo kun je dingen te lezen krijgen die je zelf nog niet begrijpt, of waar je op zijn minst nog eens goed over na moet denken. De knagende vraag 'heb ik dat echt zelf verzonnen' dringt zich op en kan tot lastige twijfels over je geestelijke privacy leiden.

Het zelflerend effect dat zo kan ontstaan gaat sneller naarmate je meer vertrouwen krijgt in de werkzaamheid van het schrijforakel. Er kan een opwaartse stormachtige geestelijke groeicurve ontstaan die door de geesteswetenschap wel als waanzin wordt aangeduid. Dat is een typisch logische spiegelvergissing, waanzin is nou juist de maatschappij waarin je leeft.


1 - Magisch onderzoek heeft onomstotelijk vastgesteld dat de ziel niet bestaat als concrete energie maar slechts een eufemisme is voor De Grote Geest, die door Zalix TAO (voorheen AL, ZOT, enz.) genoemd wordt. Dit eufemisme is verzonnen door mensen die bang zijn dat De Grote Geest angstige ikjes eet. Deze angst is helaas terecht, alleen dappere ikjes die blijvend de strijd met De Grote Geest aangaan blijven bestaan. Oftewel: wie dood wil lost weer op in De Grote Geest.

 
Copyright - ZALiX -