begin > orakelkunst > orakel soOrakel SO


SO (SchrijfOrakel∞) is een door Zalix verzonnen orakel dat eigenlijk al heel lang bestaat. Hiermee is eindelijk aangetoond dat ook Zalix in essentie een domme na-aap is. Wie wil uitzoeken wat ze in het diepst van haar ziel* voelt of denkt heeft erg veel mogelijkheden om zich door andere mensen met behulp van pseudo-wijsheid zielenoren aan te laten naaien. Van deze zielenoren kan veel geleerd worden over de liegkracht van andere mensen maar men leert er niet van hoe de eigen ziel voelt of denkt.

Om de eigen ziel te kunnen onderzoeken biedt het schrijforakel uitkomst omdat er geen andere mensen aan te pas komen. De techniek die orakelschrijven heet is technisch gezien ontzettend eenvoudig maar emotioneel zo zwaar dat bijna niemand het kan. Mensen die zo helder zijn dat ze geen baat meer hebben bij de leugens van de mensen om hun heen zullen vanzelf bij de techniek van het orakelschrijven uitkomen. Uitleg heeft dan ook geen enkele zin want wie er nog niet aan toe is om SO te gebruiken zal zeker weten dat het niet werkt.

De magische kracht achter SO heet TAO. TAO geldt als de meest relativerende fantasie die een mens kan verzinnen en ze bestaat dus net zo hard wel als niet. Dit valt niet te begrijpen op een logische manier, om hier mee uit de voeten te kunnen dient er eerst monaal gedacht te kunnen worden. Het monale denken is alleen te bereiken via het taoïsme, daar waar het taoïsme oplost in twijfel komt het monale denken tevoorschijn.


* Magisch onderzoek heeft onomstotelijk vastgesteld dat de ziel niet bestaat als concrete energie maar slechts een eufemisme is voor De Grote Geest, die door Zalix TAO (voorheen AL, ZOT, enz.) genoemd wordt. Dit eufemisme is verzonnen door mensen die bang zijn dat De Grote Geest angstige ikjes eet. Deze angst is helaas terecht, alleen dappere ikjes die blijvend de strijd met De Grote Geest aangaan blijven bestaan. Oftewel: wie dood wil lost weer op in De Grote Geest.

 
Copyright - ZALiX -