begin > orakelkunst > orakel mabriOrakel MaBri


Vraag hier een toverbrief van MaBri* op.


Magische brief 13Lieve xylomaan,

Dat scheelt een hoop, zo'n aanhef, want nou weet je tenminste waarover ik het tegen wie wil hebben. Omdat de xylomaan de houttovenaar in Zalix is spreek ik nu dus die houttovenaar aan en dan is de kans aanzienlijk dat ik het over magisch hout wil hebben.

Ik ga het hebben over betovertakken, een eenvoudige rituele vorm van toveren die ik je influisterde als persoonlijke variatie op de gebedsvlaggen van Bhoeddisten. Dat sprak jou wel aan op televisie toen je het zag. Gebeden die op vlaggen worden gedrukt en die dan buiten staan te wapperen met als achterliggende magische gedachte dat die gebeden van de vlaggen afwaaien en zo overal terecht komen. De wind is de gebedsbezorger, die bepaalt welk gebed waar neer moet dalen.

Tovenaar moeten niet bidden maar toveren, dat weet je inmiddels. Waar gebeden U tegen mij zeggen, vanuit geknielde angstige miezermensjes gepreveld worden, doen alsof ik de baas ben over alles en iedereen (want een onzin, hoe kan ik nou de baas over mezelf zijn) en verdrinken in vergulde verering van mijn bestaan moet de betovering van een tovenaar anders van opzet zijn.

Ik ben een onzichtbare toverhond. Ik ben gereedschap, een hulpmiddel. Ik ben slechts, verder niks bijzonders. Het vereren niet waard, gebruik me liever zoals ik bedoeld ben. Dwing mij tot toveren door het voor te doen.

De xylomaan mag onder andere toveren met betovertakken. Een betovertak staat buiten in de grond. Er is een stukje van geschild en op dat geschilde stuk is een betovering geschreven met een brandstift. Dat is alles. Over de aard van de betovering is overleg mogelijk met orakelsteen DO.


TAO* MaBri is een toverboek vol magische- of toverbrieven. Elke brief is geïnspireerd op een bestaand persoon en vervolgens geanonimiseerd om een breder magisch effect te bereiken in de grote geest.


 
Copyright - ZALiX - 2017